10 greșeli pe care să le eviți când îți planifici nunta

Ai visat toată viața la ziua cea mare, însă ea nu vine doar cu zâmbete și bucurii, ci și cu emoții, temeri și griji. Dacă vrei să fi o mireasă relaxată, prioritizează aspectele importante ale nunții și evită greșelile care ar putea să-ți strice buna dispoziție. Iată care sunt cele mai importante 10 greșeli pe care să le eviți înainte de nuntă!

 

Nu face totul de una singură

Ești creativă, ai multe idei și ești energică, dar nu trebuie să te ocupi singură de tot. Tu ești mireasa, trebuie să strălucești în ziua nunții, așa că nu este recomandat să porți toate grijile organizării unui eveniment atât de important. Acceptă ajutorul pe care ți-l oferă familia și prietenii. Nimic nu este mai rău decât să fii frântă în ziua nunții!

 

Fă probe de coafură și machiaj

Nimic nu o să te supere mai tare decât un machiaj nereușit sau o coafură care să nu te prindă. Așa că pentru a evita o astfel de situație ar trebui să te interesezi din timp cu privire la saloane. Dacă obișnuiești să frecventezi un anumit salon ești norocoasă, dacă nu, cel mai bine ar fi să faci mai multe probe ca să te asiguri că în ziua cea mare totul este OK.

Nu lăsa părinții să-ți facă lista de invitați

Au trecut vremurile când părinții aranjau nunta și pregăteau lista de invitați. Consultă-te cu logodnicul tău și chemați persoanele alături de care vă simțiți bine. Nu invita necunoscuți doar de dragul părinților sau al socrilor.

 

Nu alege o destinație foarte îndepărtată pentru nuntă

Când stabilești locația trebuie să ai în vedere că nu toate persoanele dragi ție vor putea să ajungă la nuntă, dacă aceasta se va face la o distanță foarte mare. Sigur ai și prieteni care nu-și permit să străbată mulți kilometri, așa că planifică-ți evenimentul într-o locație accesibilă tuturor, atât ca zonă cât și ca preț.

 

Nu te lasă influențată de nunțile altora

Încearcă să fii originală când vine vorba despre nunta ta! Fiecare își organizează nunta așa cum dorește, iar gusturile diferă. Oricum, orice ai alege, tot nu vei mulțumi pe toată lumea, așa că nu te stresa dacă prin comparație cu o altă nuntă tu ai, sau nu ai ceva anume. Alege pentru tine și nu pentru ceilalți!

 

Ai grijă la muzică și la echipa foto-video

Se spune că muzica face petrecerea, așa că adună din timp informații despre posibilitățile pe care le ai. Ține cont de bugetul nunții tale, analizează toate opțiunile și alege în funcție de ce îți dorești. Poți alege o trupă, un DJ sau poți chiar să le combini. Nu uita nici de echipa foto-video, caută portofolii online și asigură-te că faci cea mai bună alegere în funcție de ce îți dorești. Important e să ții la calitate!

 

Nu te transforma în BrideZilla

Înaintea nunții emoțiile te vor copleși, iar părerile celorlalți te vor enerva de multe ori. Trage aer în piept și comunică frumos cu cei din jurul tău, nu ridica tonul, chiar dacă ești stresată sau nervoasă. Amintește-ți că toată lumea îți vrea doar binele! Zâmbește, fi feminină și respectuoasă și nu uita să mulțumești tuturor pentru sfaturi.

 

Nu lăsa prea multe lucruri de făcut pe ultima sută de metri

Poate în primele luni ale organizării unei nunți ți s-ar putea părea ciudat să te ocupi de detalii de genul, ce mărturii pui pe mese sau ce culoare să aibă buchetele, dar orice pregătire te va scuti de foarte mult stres în ultimele săptămâni. Cu cât se apropie mai mult data nunții, cu atât mai aglomerată vei fi, așa că este important să faci lucrurile din timp.

candy bar

 

Nu-ți neglija logodnicul

Sigur în perioada de dinaintea nunții sunteți amândoi mai ocupați și stresați în același timp, dar nu uita să fii la fel de bună și dulce cu viitorul tău soț, așa cum erai atunci când s-a gândit să te ceară în căsătorie. Dacă ceva nu merge, încercați să vă calmați și să priviți totul în ansamblu, sigur veți găsi o soluție pentru orice.

 

Nu vorbi non stop despre nuntă cu prietenii tăi

Orice femeie este entuziasmată când vine vorba despre nuntă, însă trebuie să ai grijă cât de mult vorbești despre aceasta. Nu toată lumea vrea să audă un monolog despre cum îți închipui tu decorațiunile, buchetul și rochia de mireasă.

 

AR

 

 

 

5 GRESELI PE CARE LE FAC MIRII IN ZIUA NUNTII

Stim din experienta cum activitatile din ziua nuntii se deruleaza pe repede inainte, de aceea asa cum am mai spus un program pentru ziua nuntii va va ajuta ca totul sa decurga cat mai organizat, timpii acordati fiecarui activitati sa fie cat mai atent programati si astfel atat fotograful cat si videograful de nunta vor avea timp pentru a pune in valoare cat mai bine ziua nuntii voastre.

5 GRESELI PE CARE MIRII LE FAC IN ZIUA NUNTII

1. Nerespectarea programului din ziua nuntii, dorim sa intelegeti de ce respectarea unui program este atat de necesara in ziua nuntii, sunt momente ce nu se mai repeta iar noi suntem responsabili cu luarea marturiilor, si ne focusam pe surprinderea tuturor emotiilor, insa avem nevoie de timp pentru a crea cele mai frumoase cadre, avem nevoie sa compunem ceea ce dorim sa aratam din evenimentul vostru.

Daca programul nu este respectat automat voi veti intra in stres iar calitatea fotografiilor si a filmarii va fi afectata, nu poti realiza in 10-15 minute ceea ce initial era programat de realizat in 1h, de aceea asigurati-va si lasati o marja de eroare in organizarea programului de nunta pentru a evita intarzierile, incercati sa responasabilizati cat mai mult pe cei din jur.

2. Locatia – prima parte a zilei de cele mai multe ori sesiunea de make-up si imbracat se deruleaza acasa la mireasa, intr-un cadru intim si apropiat sufleteste miresei insa daca acest cadrul nu este tocmai „de pus pe sticla”, va deteriora imaginile rezultate atat pe partea foto cat si video.

Este de preferat daca nu dispuneti in propria casa de o camera cat mai luminoasa si aerisita sa apelati la o camera de hotel unde sa aiba loc activitatile din prima parte a zilei (make-up, imbracatul mirilor, etc).

3. Sedinta foto – alocarea timpului exclusiv fotografiatului trebuie sa fie de 2h, intr-o locatie cat mai placuta voua, sa insemne ceva din punct de vedere emotional si sa va reprezinte. In acest timp de 2h, chiar daca nu sunteti maestrii ai pozitiilor de shooting, fotograful de nunta va va arata ce pozitii va avantajeaza pentru a obtine cele mai frumoase fotografii, iar pentru o sedinta video timpul alocat trebuie marit incat sa putem crea o poveste.

4. Dinamica in filmarea de nunta este data de filmarea evenimentului in 2 camere, cadrele vor fi mult mai bine alternate, de obicei unul dintre videografi urmareste evenimentul in totalitate iar celalalt este axat pe detalii, astfel montajul rezultat din cele 2 puncte de filmare se va imbina mult mai armonios creand spatialitate, dinamica si cursivitate, deoarece in filmarea cu 2 camere nici un detaliu nu este sarit, lucru care in filmarea cu o singura camera se poate intampla, indiferent cat de profesionist este videograful nu poate fi in 2 locuri in acelasi moment, deci recomand filmarea nuntii in minim 2 camere.

5. Relatia dintre noi si voi – intotdeauna consideram comunicarea ca punct de plecare in realizarea celor mai frumoase fotografii si filmari de nunta.

Idiferent cat de profesionisti sunt cei pe care i-ai contractat pentru acest segment, fara comunicare ei nu vor sti ce iti doresti tu de fapt sa fie fotografiat sau filmat.

 

Sursa: fototime.ro

NU FACETI NUNTA PE DRUMURI!

NU FACETI NUNTA PE DRUMURI!

Ce inseamna mai clar acest subiect si ce vreau sa spun cand ma refer la „NU faceti nunta pe drumuri”. 

Cu toti stim ca ziua nuntii este foarte complexa iar timpul este limitat si trece foarte repede, parca zboara, asa ca trebuie sa profitam la maxim de timpul din aceasta zi.

Daca tot avem asa putin timp de ce sa il irosim?

Din proprie experienta va spun ca drumurile din ziua nuntii sunt extrem de obositoare si cheltuitoare de timp, stresante si pline de oboseala si ideal ar fi sa le evitati pe cat posibil.

Stim foarte bine ca traditia spune ca nasii sa fie luati de acasa cu alai cu tot… Asa se proceda in trecut undeva la tara insa pentru o nunta in oras este o pierdere mare de timp. De ce?

Pentru ca drumul pana la nasi este foarte obositor, drum care la final nu se va concretiza decat cu cateva minute state la nasi dupa care se merge la mireasa. Ideal ar fi sa discutati cu ei, cu nasii vostrii despre aceste deplasari si sa alegeti cea mai favorabila varianta pentru toti.

O situatie concreta din sezonul 2016 ar suna cam asa:

O zi frumoasa de sambata la pregatirile mirelui, totul bine si frumos, asa cum ne organizam in ziua nuntii tragem cadre foto si video la mire dupa care trebuie sa mergem la nasi… drum de circa 30-40 de minute, stam circa 5-10 minute la nasi dupa care plecam la mireasa…inca 30-40 min… total peste 1h si ceva… asta daca nu intervine ceva in trafic…„timp irosit fara folos”timp in care intr-o zi torida de vara acestea se resimte… in special pentru miri care nu se bucura de ziua nuntii, de magia si unicitatea aceastei zile.. De ce?

Pentru ca au preferat sa faca nunta pe drumuri… pierzand momente importante cum ar fi (pregatirile miresei, o sedinta foto cu cei dragi si in special cu voi doi, parinti, etc) se merita oare aceste drumuri tocmai in ziua nuntii? Se merita aceasta „cheltuiala de timp” cand am stabilit un program si ne-am trezit in ziua nuntii cu un altul???

Ca si sfat pentru ziua nuntii:
– de evitat pe cat posibil deplasarile ce implica foarte mult timp
– puneti accent pe momentele unice din acea zi: pregatirile miresei, ale mirelui, momentele in care ii aveti pe cei dragi aproape
– Cununia Civila de preferat sa nu fie in ziua nuntii
– trasati sarcini clare celor apropiati si spuneti-le clar sa nu intarzie
– faceti doar acele traditii de care va simtiti legati sentimental, nu irositi timp si energie pentru lucruri ce nu simbolizeaza nimic pentru voi doar ca „asa spune traditia” sau asa spune vecina…
– lasati sedinta foto pentru orele 17:00-20:00, in lunile de vara soarele este foarte puternic in orele amiezei iar daca va programati sedinta foto in orele critice ale zilei si o doriti in aer liber pe langa caldura specifica ce va va da de furca, fotografiile vor fi pline de umbre tari si urate, ochi inchisi si fete crispate…

Ziua nuntii este ziua voastra, pe langa toti cei care va sunt aproape de la familie si prieteni pana la fotograf, personalul restaurantului, etc voi trebuie sa va implicati in acea zi ca totul sa fie perfect, voi dati tonul nuntiivoi emenati energia ce va da culoare intregii nunti!!!

 

Sursa: fototime.ro

Cum sa-ti stabilesti bugetul pentru nunta

Cum sa-ti stabilesti bugetul pentru nunta

Stablieste-ti bugetul pentru nunta perfecta pentru tine, fara sa sari partea distractiva.

Te vom invata ca totul tine de comunicare, organizare si putina cumpatare.

Sa calculezi corect bugetul pentru nunta poate fi un lucru stresant, dar nu-ti face griji. E mai usor decat pare!

Visezi sa-ti organizezi nunta la un hotel de vis, intr-o gradina, intr-o atmosfera intima, sau pe marginea unui lac? Raspunsurile la intrebarile de mai sus te vor ajuta sa-ti dai seama cat de mult esti dispus sa cheltui ca sa-ti indeplinesti visul.

Cine plateste pentru nunta?

Comunicarea este cheia: discuta cu familia despre cine va plati si pentru ce va plati.

De regula, familia miresei vrea sa plateasca pentru rochie, bijuterii, flori sau chiar verighete. Nici familia mirelui nu vrea sa se lase mai prejos. Discutati cu totii si ajungeti la un acord. In medie, in anul 2015, conform unui studiu, parintii miresei acopera 44% din costurile de nunta, mirele si mireasa acopera 43%, in timp ce parintii mirelui acopera 12%.

Cum abordezi subiectul? Cea mai buna varianta pentru discutii productive este ca mirii sa vorbeasca fiecare, separat, cu familia.

Iata cateva sfaturi care sa te ajute pe tine si pe familia ta sa faceti un buget initial:

– intreaba-ti parintii si viitorii socri sa specifice suma exacta pe care ti-o pot da si momentul in care vei intra in posesia ei;
– ca o alternativa, ii poti intreba ce anume vor sa plateasca din nunta (de exemplu: rochia de mireasa, verighetele, bijuteriile, florile sau luna de miere)
– gandeste-te cat poti economisi tu si partenerul/partenera din momentul discutiei si pana in ziua nuntii.

Cat de multi bani ai nevoie, de fapt, pentru nunta ?

Ca si atunci cand iti cumperi pantofi, un apartament sau o pereche de blugi, cand vine vorba despre finantarea unei nunti trebuie sa hotarasti cat esti dispus sa cheltui pentru ceea ce vrei.

In functie de preferintele personale si de buget, trebuie sa decizi ce este mai important pentru tine. De exemplu, daca vrei sa ai fotografii si filmari de nunta calitative vei aloca un buget mai mare pentru acestea.

Ti-am pregatit o lista cu preturi, in medie, pentru serviciile si accesoriile de nunta:

Tinuta Miresei din ziua nuntii: 2.500 lei

– Rochie mireasa – 1.700 lei
– Voal si accesorii – 200 lei
– Lenjerie – 50 lei
– Pantofi – 200 lei
– Bijuterii – 100 lei
– Coafura – 150 lei
– Machiaj – 100 lei

Tinuta Mirelui din ziua nuntii: 1.580 lei

– Costum mire – 1.000 lei
– Pantofi – 200 lei
– Camasa – 150 lei
– Vesta – 100 lei
– Cravata sau papion – 100 lei
– Butoni – 30 lei
– Verighete – 2.000 lei
– Taxa cununie religioasa – 1.000 lei
– Tinute starea civila – 1.000 lei
– Taxa cununie + dosar medical – 80 lei
– Alte cheltuieli in ziua cununiei civile (sampanie, bomboane) – 100 lei (doar daca, cununia civila este in alta zi decat ziua nuntii)
– Buchetul miresei la cununia civila – 150 lei (doar daca, cununia civila este in alta zi decat ziua nuntii)
– Invitatii nunta – 200 lei (pentru 100 invitati)
– Carduri de masa, meniuri, marturii – 200 lei
– Aranjamente florale – 2.000 lei
– Lumanari biserica – 150 lei
– DJ – 1.500 lei
– Formatie – 10.000 lei
– Fotograf – 2.000 lei
– Videograf – 2.000 lei
– Meniu restaurant – 250 lei/ persoana, pentru 100 persoane – 25.000 lei
– Fructe pentru restaurant – 100 lei
– Bautura pentru restaurant – 2.000 lei
– Tortul de nunta – 500 lei
– Alte cheltuieli neprevazute – 500 lei

Tragem linie si adunam. Tine-te bine. Avem aproape 55.000 lei. Preturile sunt orientative si acestea pot varia in functie de calitatea serviciului oferit. Sigur ca poti renunta la formatie daca ai 100 de persoane sau mai putin. Poti gasi un fotograf sau videograf mai ieftin. O rochie de mireasa sau verighete mai putin scumpe. Toate sunt importante si deciziile sunt grele.

Primul pas in alegerea bugetului de nunta este stabilirea listei cu invitati. In functie de numarul acestora, puteti alege o formatie mai scumpa sau o rochie care costa mai mult.

In exemplul nostru avem 100 de invitati si un cost de nunta de 45.000 lei (10.000 euro), daca renuntam la formatie. Un invitat ofera in medie 100 euro. 100 invitati care ofera cate 100 euro inseamna o suma de 10.000 euro. Investitia este acoperita. Daca avem 150 invitati, creste costul la restaurant cu 12.500 lei. Avem acum un cost total de 57.500 lei, dar incasarile vor fi de 67.500 lei (100 de euro oferiti de cei 150 de invitati). Deja avem profit de 10.000 lei si putem alege si formatia dorita sau sa pastram DJ-ul si sa mergem intr-o meritata luna de miere.

Este dificil sa faci rabat de calitate la unele servicii. Dar cu ce ramai la final? Florile se ofilesc, rochia de mireasa va fi depozitata intr- un dulap impreuna cu toate accesoriile din ziua nuntii. Intr-un final, ramai doar cu fotografiile si filmarea de nunta pe care le poti revedea. Vei putea retrai clipele frumoase pentru tot restul vietii. Ai grija sa nu faci rabat de la aceste servicii 🙂

Idei de economisire

– Indata ce v-ati logodit, incercati sa puneti deoparte in fiecare luna bani din salariu. Calculati suma pe care o economisiti in functie de bugetul total al nuntii.
– Alegeti destinatii de vacanta Last Minute. Costa mult mai putin. Urmariti ofertele companiilor aeriene. Puteti gasi bilete incepand de la 5 euro.
– Stabiliti data nuntii la aproximativ 2 ani din momentul logodnei pentru a economisi bani.
– In plus, mai multe banci ofera credite de nunta, cu rambursare imediat dupa eveniment.

Daca urmati acesti pasi cu siguranta veti avea un buget de nunta suficient pentru a putea avea servicii de calitate. Veti avea nunta la care ati visat.

 

Sursa: boaproduction.ro

Organizatorii de nunţi şi simpozioane, amendaţi de fisc în cadrul unei operaţiuni numite „Ballroom”

Organizatorii de nunţi şi simpozioane, amendaţi de fisc în cadrul unei operaţiuni numite „Ballroom”

Inspectorii ANAF au dat amenzi de peste 667.000 de lei, după ce au făcut mai multe controale la firme care organizează petreceri, respectiv nunţi, simpozioane sau evenimente corporate, în cadrul unei operaţiuni numită „Ballroom”, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate din închirierea spaţiului unde se desfăşoară evenimentul şi/sau prestările de servicii conexe, respectiv catering, servire băuturi, program artistic sau DJ.

„Urmare acţiunilor de control desfăşurate în perioada 30 iunie – 4 iulie 2017, au fost verificaţi 227 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 667.575 lei (amenzi şi confiscări)”, potrivit comunicatului de presă remis MEDIAFAX.

În total, inspectorii antifraudă au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale principale, respectiv 95 amenzi şi 13 avertismente, valoarea totală a amenzilor fiind de 636.441 lei.

Au fost confiscate venituri ilegale şi bunuri în valoare totală de 31.134 lei. Astfel, au fost confiscate suma 2.344 de lei, venituri ilicite în valoare de 28.740 lei şi bunuri în valoare de 50 lei

„S-a dispus suspendarea activităţii a cinci contribuabili, din care patru suspendări pentru nedotare cu AMEF”, potrivit sursei citate.

Inspectorii ANAF vor continua această operaţiune şi în perioada următoare.

 

SURSA: mediafax.ro

Nunta, o ”afacere” piperata

Nunta, o ”afacere” piperata: Mai bine de jumatate dintre romani sunt dispusi sa platească 10.000 de euro pentru nunta. ”Una din trei viitoare mirese va cheltui 2.000 de lei doar pe rochia de mireasa”

Jumatate din romani sunt dispusi sa aloce pana la 10.000 euro pentru organizarea nuntii, iar 22% dintre acestia ar investi dublu, pană la 20.000 euro. 10% dintre cei care au raspuns chestionarului planuiesc sa investeasca chiar si mai mult, pana la 30.000 euro, potrivit unui studiu Olx.

In ceea ce priveste achizitia rochiei de mireasa, rezultatele studiului arata ca  una din trei viitoarele mirese ar investi aproximativ 2.000 lei, pe cand un sfert dintre acestea ar investi pana la 1.000 lei. 18% dintre romancele chestionate de OLX si-au bugetat o suma chiar si mai mare, de 3.000 lei.

In cazul barbatilor, achizitia unui costum de mire implica un buget de cel mult 1.000 lei pentru 34% dintre cei chestionati. Doar 1 din 5 barbati ar aloca o suma mai mare, de 2.000 lei.

Un alt rezultat al studiului arata ca 60% dintre romanii chestionati isi rezerva spatiul pentru eveniment cu cel puţin un an inainte, in timp ce 30% dintre ei se pregatesc cu 3 ani inainte. Pentru 10% dintre ei, rezervarea spatiului se face cu 2 ani inainte.

Sursa: zf.ro