Organizatorii de nunţi şi simpozioane, amendaţi de fisc în cadrul unei operaţiuni numite „Ballroom”

Organizatorii de nunţi şi simpozioane, amendaţi de fisc în cadrul unei operaţiuni numite „Ballroom”

Inspectorii ANAF au dat amenzi de peste 667.000 de lei, după ce au făcut mai multe controale la firme care organizează petreceri, respectiv nunţi, simpozioane sau evenimente corporate, în cadrul unei operaţiuni numită „Ballroom”, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate din închirierea spaţiului unde se desfăşoară evenimentul şi/sau prestările de servicii conexe, respectiv catering, servire băuturi, program artistic sau DJ.

„Urmare acţiunilor de control desfăşurate în perioada 30 iunie – 4 iulie 2017, au fost verificaţi 227 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 667.575 lei (amenzi şi confiscări)”, potrivit comunicatului de presă remis MEDIAFAX.

În total, inspectorii antifraudă au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale principale, respectiv 95 amenzi şi 13 avertismente, valoarea totală a amenzilor fiind de 636.441 lei.

Au fost confiscate venituri ilegale şi bunuri în valoare totală de 31.134 lei. Astfel, au fost confiscate suma 2.344 de lei, venituri ilicite în valoare de 28.740 lei şi bunuri în valoare de 50 lei

„S-a dispus suspendarea activităţii a cinci contribuabili, din care patru suspendări pentru nedotare cu AMEF”, potrivit sursei citate.

Inspectorii ANAF vor continua această operaţiune şi în perioada următoare.

 

SURSA: mediafax.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.